Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur står det till med vår fosterlandskänsla ?

I Kina har man helt nyligen manifsterat 70-årsminnet 

av den kinesiska folkrepublikens födelse

Hedersattributen över det egna landet hopar sig nu:

Vårt kära fosterland, Vårt ärorika och goda fosterland etc

Tänk om vi svenskar hade en sådan känsla för vårt eget land !

Istället godtar vi andra länders religiösa föreställningar,

vars idéhistoria ligger tusentals år bakåt i tiden,

då folk inte var så upplysta som nu

Och bara för att de hör ihop med religioner,

så törs vi inte säga något negativt om dem

"Inte ska väl jag", säger svensken bakom skynket

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av Valter Örn VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-10-02 16:47



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
har vi satt sunda förnuftet på burk - liksom burkat till oss? tror frispråkigheten har blivit räddhågad av allt att döma... ingen tycks våga tala, tala om det...
2019-10-03

  Öknens Ros VIP
Sverige har blivit ett mångkulturellt land, en del av de som kommer hit och får stanna anammar svenska seder och bruk. Resterande håller fast vid den kultur de växt upp med. Seder och traditioner är starka hos dem.
2019-10-03

    Sefarge VIP
Svensken kvar i fosterställning
För att fostervattnet inte gått?
Men ju mer osäker tillvaro
En nation varit med om
Ju mer viftas det med
Flaggor o heroiska
Utspel?
2019-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP