Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Greta

”Vore det inte bättre
om Greta lugnade ned sig
tog en båt till Sverige
för att starta sina gymnasiestudier”

”Vore det inte bättre
om Greta lärde sig mer om klimatet
i en trygg och säker miljö
och litade på att vuxenvärlden klarar biffen”

”Vore det inte bättre
om Greta gick med i ett politiskt parti
som under demokratiska former
kunde forma vår gemensamma framtid”

”Vore det inte bättre
om Greta kunde släppa taget om sin pappa
umgås med sina kompisar
och se att världen är en vacker plats leva på”

Greta är ångestskriket på bron
i tavlan Skriet av Edvard Munch

Greta är rakbladet som snittar
konsensus-draperiet i FN-skrapan

Greta är barnet som blottar Putin
när han skapar makt och kontroll

Greta är ett naket skrik som skapar tystnad
bland nonsens-pratarna som jagar personlig högstatus

Greta är barnet som tittar på kejsaren i nya kläder
och konstaterar att han är naken och korrupt

Greta är hoppet för miljoner barn och unga
som genomskådat vuxenvärldens lögner

Greta är hoppet för världens människor och djur
som vill överleva de närmaste tio åren

Tack Greta för att du finns och för det du gör

Vi behöver dig




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-10-03 03:54



Bookmark and Share


  Kjell Åhsberg
En mycket bra sammanfattning av hur världen ser på fenomenet Greta. För min del hoppas jag att hon orkar ett tag till, att hon kan skaka av sig hot och illasinnade utbrott.
2019-10-08

  Gunnar Hilén VIP
Tack !!!
2019-10-07

  alicja lappalainen VIP
Greta ska få snart Nobelpriset precis som hennes förfader Svante Arrhenius ;);)

2019-10-03

  Solstrale VIP
Greta det skulle alla politiker heta då skulle alla människor med sin kropp som enda bränsle få streta, så som det var för dem flesta födda före 1920 då gick man mest till fots
2019-10-03

    Sefarge VIP
Fattiga länder har inte råd
Med olja o kol nu när det
"Förnyelsebara"är billigare
Att producera o förbruka
(och kostnaden
Med vinst stannar i egen ficka)
Tekniken förändras så snabbt
Tröga hjärnor hinner inte med
Men motståndet är starkt mot
förnyelse. Så har det alltid
Varit. ..




2019-10-03

  Kungskobran VIP
Jag beundrar Greta men,
kära Greta du lever i en drömvärld ,87% av all världens energiförbrukning,
1300 miljarder KwH, är fossil energi
och den ökar mer än icke fossil energi.
Man inser att det kommer ta generationer att vända på detta, om det någonsin blir möjligt så länge kol och olja är så lättillgänglig och billig, sådan är kapitalismen.
Vi kan kanska fixa det i Sverige, men vad hjälper det



2019-10-03

  Bjarne Nordbö
Sant. Otroligt hur hon provocerar vuxna män. En stor skam.
2019-10-03

    Sefarge VIP
Greta!
Putins värsta
Mardröm?



2019-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP