Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samhällskroppen

Det är inte de etablerade välnärda männen
inbäddade i samhällskroppen
som först märker faran
Det är barnen
vid de känsliga fingertopparna
som känner kylan eller värmen
Det är ungdomarna
vid de ömma fotsulorna
som känner när vi gått för långt
Det är kvinnorna vid tungan
som känner att vattnet smakar beskt
Någon gång händer det
att etablissemanget
i den välnärda kroppen
skänker en tacksamhetens tanke
till kroppens känsliga varselsystem
Någon gång händer det
att maktens människor
från sin upphöjda distanserade position
lägger märke till de farliga förändringarna
innan det är försent




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-10-09 04:23



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
mycket bra och klokt ordat
just nu associerar jag till
miljömedvetenheten
- klimatstrejkerna
Greta Thunberg
2019-10-09

  Solstrale VIP
Ja - och man hoppas att de ser och agerar med riskbedömningens varningslampor på - mycket bra ordat!
2019-10-09

  alicja lappalainen VIP
Det är de vuxna som vilseleder, utnyttjar barnets naivitet och deras okunskap till sina smutsiga intressen.
2019-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP