Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt skriven till min morfars begravning


En plötslig men ändå väntad och efterlängtad bortgång.


I soluppgång med radions välbekanta ljud dovt i bakgrunden
öppnades dina ögon,
redo att möta en ny dag.

I soluppgång bländade morgonens sken,
fick dina ögon att åter slutas,
men inget mörker där fanns.

I soluppgång med slutna ögon
såg du ljuset innanför ögonlocken,
ett ljus du längtat efter att få se.

I soluppgång vandrade din ande vidare till en ny värld,
en värld dit din själ länge längtat till,
där en hand väntade på dig.

I soluppgång vaknade vi,
av en känsla likt förlust,
och en tanke av en ny ängel
som kommit till himmelen.

I soluppgång
i morgonfåglarnas sång
kommer minnet av dig
alltid finnas.




Övriga genrer av Sandra Frödén VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-10-12 21:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sandra Frödén
Sandra Frödén VIP