Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
De rika trollens lömska plan


Sagan om pepparkakshuset

En dag när Greta satt troget
utanför Rosornas Slott och
väntade på sin fader som
som vägrade lyssna på hennes
rop - Sluta prata, ta hand om dina barn!

Han hade fullt upp med att komma
överens med sitt nya partnerskap.
Ingen var intresserad av Gretas oro.

En dag kom Hans förbi och berättade
att han visste att det fanns bättre
föräldrar/människor som skulle ge
henne allt
hon kunde önska sig. De behövde
hennes hjälp och hon skulle få all
den uppmärksamhet hon sökte.

Trollen förklarade:

Du ska resa jorden runt och möta
alla kungar som har makt och pengar.
Du blir den frontfigur vi sökt efter
Vi berättar
vad du ska säga om hur människor
ska leva och hur de ska ta hand om
sina barn.

För en tid såg allt ut att gå trollens väg.
Greta gjorde succé och var glad över
att så många ville träffa henne och
beundrade hennes mod.

Plötsligt ändrades planerna och nya direktiv
lästes upp!

Alla föräldrar ska göra som vi säger.
De måste nu betala tillbaka alla
pengar som de lånat genom att göra
de jobb som vi bestämmer är viktiga.

De är inte så viktigt med att gå i skolan
Ni barn får hjälpa era föräldrar att betala av
de skulder som de skapat genom att
de konsumerat mer än de behöver och har
pengar till!

Vem har skapat pepparkakshusen med allt
godis som var så billigt att vi kunde äta
oss mätta och hela tiden fanns det allt som
vi kunde få nästan gratis - frågade Greta?

Det gjorde vi! Vi lånade ut pengar till föräldrarna
Nu vill vi ha dem tillbaka. Ni har smutsat ner
naturen, blivit lata och vill bara ha mer.
Naturen orkar inte med att ta hand om allt
avfall, från fabriker och transporter.

Alla är ledsna, men vi har piller att ge så att
alla blir glada igen.

Tack Greta för att du hjälpte oss att visa världen
att det är er/barnens framtid vi tänker på.

Stopp! Det var ni som lurades och byggde
pepparkakshuset och skapade hungern!
Det är ni som skapar rädsla och kaos. Det
är ni som skapat sopbergen och lurat oss
till att lyssna på behov som inte är bra för
samhällsklimatet.

Mig lurar ni inte sa Greta och tog Hans i handen
Fuck you!














Övriga genrer (Drama/Dialog) av WyS VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-10-14 22:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP