Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Härskartekniker som påverkar samhällsutvecklingen


Rävar och lejon(Machiavelli)

I en etablerad elit blir de styrande alltmer som rävar.
De är listiga och manipulativa i sin jakt på makt och
fördelar

Denna ordning råder tills den krossas av personer
som är lejon. De är starka och hänsynslösa. Rävarna
må vara sluga, men det hjälper inte mot rå hänsyn-
löshet. Spelreglerna förändras.

Myopiska emotioner, politiska mutor, oheliga allianser
kan säkra makten på kort sikt, men i kampen på längre
sikt råder helt andra spelregler.

Titta er omkring. Vart är vi på väg?




Övriga genrer (Drama/Dialog) av WyS VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-10-15 17:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Utvidgande perspektiv i dessa tankar. Tack, WyS.

Det byggs avsiktligt upp samhällsdestabiliserande avgrundsdjupa motsättningar i vårt fredsskadade land. Och det finansieras med våra egna pengar.

De, dvs januarikartellen, vet precis vad de gör och vad de vill med Sverige.

Tidigare partiledare, som startade utförsäljningen av vårt land, har rikligt belönats.
2019-10-17

  Birk Andersson
vallhunden
var förut
varg
2019-10-15
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP