Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att köpa böcker från antikvariat

det är speciellt att köpa böcker från antikvariat
jag brukar tänka på vad Carlos Ruiz Zafón skriver
i "De bortglömda böckernas gravkammare"- serien:

''Det här stället är ett mysterium, en helgedom.
Varje bok du ser här är besjälad.
Besjälad av den som en gång skrev boken,
av alla dem som har läst den,
levt sig in i den och drömt om den.
För varje gång en bok byter ägare,
för varje gång en ny läsare
låter sin blick glida över dess sidor,
växer sig bokens själ allt starkare. ''

jag gillar gamla, begagnade böcker
jag gillar att tänka, att fantisera
när jag läser en bok, när jag håller i den,
när jag bläddrar i den och när jag luktar på sidorna:
"Vem har månne läst dig före mig?
Vem har hållit i dig och älskat dig?"




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-10-16 15:20



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Frossar i Fritiofs saga
Gamla böcker är underbara
2019-10-16

  AKT VIP
Scolanders sagobok ska det vara.
2019-10-16

  AKT VIP
Frossar för närvarande i Scola ders sagobok.
2019-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP