Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Singelman och femtiplus

jag kan berätta för er
hur lätt det är att få ligga
när man är singelman och femtiplus

jag kan berätta för er
hur ofta man blir bjuden på hemmafester
för på såna bjuds ju bara par

en singel är ju obekväm -
en nagel i ögat på er alla
som en påminnelse om att där kan vem som helst hamna
om man inte sköter sig, om man inte håller fast vid det man har

nej, par ska det vara
så får ni prata om bostadslån och heminredning
och om att bygga terrasser och pensionärskuvöser
och jämföra vems barn som har finast och flest hobbyer

jag kan berätta för er
vad jag ser som inte ni ser
för att ni är så upptagna med er själva
och er sociala tävlan med varandra

men det vill ni ju inte höra -
Gud förbjude att nån kommer in
och börjar kasta sten i era glashus

jag kan berätta för er
om hur enkelt livet är
och om hur billigt man kan leva
när man bara har sig själv och en katt eller en hund

och jag kan berätta
ännu en sak till för er -
jag kan berätta att om jag vill
får jag ligga oftare än de flesta av er




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-10-22 18:55



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Rör mig i olika subkulturer och där slipper man garanterat all självupptagenhet, sociala tävlingar och dessa parmiddagar du beskriver. Och precis som i texten får man ju, om man vill, oftare än de flesta av dem he
2019-10-23

  Kungskobran VIP
Ligg utan tigg gör en pigg
2019-10-23

  Språk, hjärna!
:D
2019-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP