Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höken

Höken glider väloljad
under himlens gråa tak.
Skarpögd
upptäcker minsta rörelse
på marken
hundra meter ner.

Dyker plötsligt pilsnabbt
men vänder besviket åter.
Det var bara
mina känslor som fladdrat till
för ett kort
ögonblick.




Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-10-28 22:00



Bookmark and Share


  Anya VIP
Har kommenterat denna på Populär poesi. Mycket fin vändning. Träffade skrivet.
2019-10-31

  Niliboy
Tack vet jag duvorna på granngården, de äter inte andra fåglar å små rara möss! Huvva ligen!
2019-10-30

  Elaine.S VIP
Sensibelt och starkt på samma gång. I spännvidden och avståndet som inte går att komma undan. Signalerna som går att följa helt naturligt men som inte är allas angelägenhet. Fint att du leder in tankarna på just den mäktiga rovfågeln som, det blir lite extra power i det.
2019-10-29

  Öknens Ros VIP
I fantasin kan tanken flyga högt.
2019-10-29

  ULJO
Känslan som för ett barn som upptäcks med fingrarna i godisskålen.
2019-10-29

  Blomma-Stjärna VIP
oj, känslor som fladdrat likt en liten bytesfågel för en hök!!!
Väcker tankar minsann!

Du ger fina och fin-urliga figurer här i din poesi!

2019-10-28

  Ulf Carlsson VIP
Kul metafor! Koncentrerad och dramatisk.
Undrar vad "höken" representerar...
2019-10-28

  Solstrale VIP
verkligen perfekt hisnande dramaturgisk perfektion!
2019-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP