Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Begärets avigsidor

På andra sidan cigaretten
något vackert att älska
men skymd av rökridån
någonting för mig att hata
den ringlande röken
så blågrå mellan väggarna
ett avskyvärt beteende
för kärleken att rata

Det stora glaset fullt
med ett skummande öl
en älsklings svåra begär
att skapa full kontroll
flaskorna smeker golvet
rullar till dem stannar
önskningen är påfallande
men förmågan inte noll

Burken i badrumsskåpet
en pillertrillares vän
tabletter som dämpar
ångestattackens syndrom
en näve morgon och kväll
istället för beröringen
händelserna illavarslande
skadar kärlekens arom

På andra sidan midnatt
söks tillfällig beröring
den okända samvaron
och tragisk öppnade sår
försäljning av tjänster
en älsklings hemligheter
terapisamtalens dilemma
som ingen lindring får

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 366 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-11-13 06:16



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
JA en sann verklighet bra ristad i ord som förmedlar hur livet kan vara!
2019-11-17

  Blomma-Stjärna VIP
väcker tankar!
ibland gör vi människor alldeles förbannat dåliga val - varför är vi så hjälplösa inför vårt eget behov av tröst? varför har vi det så svårt att säga nej till det som är dåligt för oss i längden? varför kan vi inte ta tag i det innan vårt - och närståendes - liv blir en katastrof?
-
2019-11-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Klokt och insiktsfullt, ändå med respekt för människan, beskriver du hur droger av olika slag tar över förnuft och känslor.
2019-11-13

  lodjuret/seglare VIP
Liknar titeln på en gammal progglåt, 'Alla träd har samma rot'. Eftersom all form av rus och tröst har 'samma' ursprung, de ofta kan behandlas 'med liknande medel'.
2019-11-13

  AndLou VIP
Bra där! Suget och ruset är förunderligt och inte helt lätt att förstå för den oinvigde, faktiskt inte ens om man själv har vandrat den vägen. Substituten är dock viktiga att finna!
2019-11-13

  Kungskobran VIP
Vad söker du min vän
jag söker kärleken
men hittar inte den
Söker min tröst i sprit
men den hittade inte dit
sökte min tröst i vit tablett
men det var inte rätt
Vad skall jag göra
åt denna röra
Fann äntligen poesin
den gör kärleken ljuv och fin

2019-11-13

    Lena Staaf VIP
Sakligt och klokt med en ömhet och sorg bakom orden. Vi människor söker ibland genvägar till njutning och fastnar sedan i beroenden.
2019-11-13

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat om olika livsval!
2019-11-13

  Öknens Ros VIP
En av de sju dödssynderna, företeelserna är många, människor prövas hela tiden.
2019-11-13

  Ewa-Britt Nilson VIP
Sorg och motgång
kan inte bedövas
med låtsas ting
men med bra
människor
runt omkring kan
man se ljusare
och på tillvaron
få till ett bättre
lyckligare swing...
2019-11-13

  Maria Sundelin VIP
Att gömma smärtan bakom syntetisk tröst skapar nya smärtor
Bra beskrivet
2019-11-13
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO