Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bleka färger

Gula, röda, lila
på marken ses de vila
och på höstens promenad
ser jag hur de vänder blad
mot en helt ny dimension
ingen mer färgexplosion
orkar inte leka
svaga nu och bleka.

Mina känslors färgkaskad
strålade när jag var glad
orkar inte längre stråla
sådant har jag lärt mig tåla
gläds åt det som jag har haft
sommaren med samlad kraft
torkar sakta tåren
väntar sen på våren.




Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2019-10-31 21:01



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Vänder blad mot en ny dimension o.s.v
orkar inte längre stråla.Mycket fina exakta formuleringar i fin dikt om människa och natur.
2019-11-04

  Gunnar Hilén VIP
Väldigt vackert vemod !
2019-11-04

  Solstrale VIP
mycket poetiska metaforer med säkra rim! ;) tackar för denna gav oss!
2019-11-03

  BenGust VIP
Fin rytmik.
Prålande rimik (mitt påhitt).

Sommarn är på tok för kort.
Knappt med energi för en hel vinter.
Jag väntar på femte årstiden.
Vårvintern.

2019-11-03

  Marita Ohlquist VIP
Bra skaldat om det yttre och det inre.
Bilden förstärker textens innehåll.
2019-11-02

  Niliboy
Ja så fint. På granngården har ca tio duvor trots vinter.
Sommaren numer är rädd för värmen som blir stark. Försöker lära mig att älska vintern. Men du diktar väldigt fint!
2019-11-01

  Öknens Ros VIP
Naturen till vila går
Prunkar igen nästa vår
2019-11-01

  gunnnar nylund VIP
Fint vetja !
2019-11-01

  SatansSon VIP
hoppas på våren i november.
2019-11-01

  ULJO
Men bilden. Så vacker. Våren kommer var så säker.
2019-11-01

  Blomma-Stjärna VIP
Åh, så fint och rörande - önskar dig både filt o kopp med varm choklad - och en spännande bok - kram
2019-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP