Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mammas farliga kärlek



"Du är så duktig".




Fri vers (Spoken word/Slam) av Gunnar Hilén VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-11-02 16:08



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Ett barn är totalt beroende av föräldrarna. TOTALT. När det upplever sig ha fått det det behöver av fysisk trygghet så övergår dialogen till det psykiska och verbala.....DÄR kommer längtan in efter att få höra vad föräldern känner för barnet. Annars blir vi kvar på nivån som handlar om mat i st för känslor.
2019-11-06

    ej medlem längre
det är väldigt svenskt, tycker jag
här säger dom well done, good boy, good girl
aldrig you are so good
men ofta silly boy
det är ju lika tokigt det
jag blev allergisk mot "du är så duktig" när jag fick barn, tycker det präntar in för mycket förväntan på att vara något istället för att vara bara. fast jag har nog sagt det i alla fall. Tror det kan bli ett beroende. En lyckokänsla förknippas med att få höra de fina orden. Eller trygghet. Istället för att få vara nöjd som man är eller blir det tomt som barn om man hör för lite sånt?
2019-11-06

  Gunnar Hilén VIP
Lena förstod att de orden kan leda rätt in i väggen
2019-11-02

  Niliboy
Ja, visst är de duktiga våra ungdomar! Fint!
2019-11-02

    Lena Staaf VIP
Att ha förväntningar på sig att vara duktig kan bli en tvångströja resten av livet. Om det inte bara är en stolthet som finns vid sidan av acceptansen.
2019-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP