Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
finskans liv och död


Elämä ja kuolema



Jag tror det är kriget
som skapar den finaste människan
för jag är en sjuk optimist
och jag har svårt med svenskens
oansvariga aggressioner
som inte hör hemma nån annanstans
än i barnkammaren

Det har inte hänt nåt mer
än att föräldrarna
inte skulle ha skaffat barn

Om Sverige
skulle gå ur EU....då kanske
det blev fart
höh ! va fan
vi har ju inte ens euro

Finland det enda nordiska land
som lämnat valutan

De säger perkele och voi vittu
och saaaaaatana

Lyssna !

De har inga clowner
som flygledare

Fast de skulle kunna

Vi har ordentliga människor
i vårt fina land

Och de sjuka som kommer hit och skjuter
vet att vi behöver lite pang-pang
för att känna benet bakom skinnet

Hjärtat bakom bröstbenet

Själen
vi inte vet mer om
än att den luktar eurovisionsschlager
massor med humor
och nota bene
författare som vill mörda

Vi har ont om blodgivare sägs det
tacka fan för det !

Här
i vårt fina fina land
har rädslan styrt
långt innan Balkan, Syrien och Afghanistan
släppte lös sina barn

Men vi har alltid samtidigt
dragits till det här med överföringar och svarta får

Så vi kan stå kvar framför spegeln
som säger hur jävla vackra vi är

Att SD snart väljer statsminister
är svenska folkets val

Men det blodet
blir sista droppen

Då blir skjutningarna
legio




Fri vers (Prosapoesi) av Gunnar Hilén VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-11-03 10:00



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Vi slapp kriget och lyckades bygga upp ett välstånd. Det har gjort oss övermodiga och självgoda, mätta och lata. Vi känner en smygande olust inför försämringar i välfärden men vi orkar inte ta reda på vad SD står för utan tuggar och sväljer det enkla budskapet.
2019-11-03

  Öknens Ros VIP
Mörka framtidsutsikter.
2019-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP