Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


VEMODSFYLLDA HÖSTAR

 

1 vers:

hon har inga tårar kvar 

sitter i sitt fönster

frostens rosor lyckan tar

bildar sorgsna mönster 

solens strålar torka tår

ge värmen som tröstar

sommarn möter varje år

vemodsfyllda höstar 

 

refräng:

du som har krafter att förstå 

att ta din vän i handen

du som har krafter att förmå

knyta kärleks banden

när vännen vilse vandrar där

bjud din värme till den

så att vännen du har kär

finner vägen hem igen

 

2 vers:

inom sig så minns hon allt

glädjens blom i parken

men som löv när det blir kallt

faller hon till marken

gömmer kärleken hon känt

i sitt brustna hjärta

sommarns värme den har vänt

till en iskall smärta

 

refräng:

du som har krafter att förstå

att ta din vän i handen

du som har krafter att förmå

knyta kärleks banden

när vännen vilse vandrar där

bjud din värme till den

så att vännen du har kär

finner vägen hem igen

 

3 vers:

minns när sommaren vissnar ned

och tas av höstens stormar 

som vinterns kyla fryser ned

att en utsträckt hand sig närmar

 

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Solstrale VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-11-08 21:27



Bookmark and Share


  Olof Lagerhorn VIP
Bilder som fint gestaltar vikten
av empati och medkänsla mellan
människor.
2019-11-12

  ULJO
Fint poetat med em klang av melankoli
2019-11-10

  Roger VIP
Vackert skaldat!
2019-11-09

    Lena Staaf VIP
Fint rimmad och rytmisk text. Vemodig men kärleksfull.
2019-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP