Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Clownen V

jag brukar tänka
på mitt ansikte utåt som "clownen" -
delvis en roll jag tar på mig,
delvis en roll jag får av andra

1) det jag visar utåt
2) det andra anser/ tror att jag är
3) den jag själv anser/ tror att jag är
4) vilken av dessa är det som är jag,
den jag är på riktigt, den som finns bakom masken?




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 314 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-11-10 10:13



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Clownen Charlie Happy s sista föreställning

Huvudet upp och
fötterna ner
han klampar runt
och ler

Men Sorgen inom sig han bär
det märks inte här

På parnassen hans gråt försvann
i cirkus tältets damm
Han skrattet från publiken hör
när bästa volten han gör
och sen en piruett
som publiken inte sett

Han slog sin bästa mediol
som han mindes från i fjol
men den blev inte bra
tack ska ni ha.
(matta applåder)


2019-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP