Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Miljarder år

Ett interstellärt litet moln
som miljarder år gått förbi

Drogs ihop av sin egen tyngdkraft
som en Beethoven symfoni

Molnets sammandragning
ett underbart skådespel

Med elektromagnetiska lagar
utan defekter och fel

En materieansamling
styrd av en högre lag

Och på den lilla bollen
befinner sig du och jag

Vetenskapen harklar sig
och anser kosmos som död

Men ännu glimtar stjärnorna
och föder liv med sin glöd




Bunden vers (Rim) av Kaptenlöjtnant
Läst 171 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-11-12 10:48



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Härlig gestaltning av elektromagnetismens intima samröre med (eller identiskhet med?) en närmast andlig glöd!?!

Bra hur även Beethoven är med på ett hörn.... längs bollen.
2019-11-14

  KattenKin VIP
Så cool text! :)
2019-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Kaptenlöjtnant
Kaptenlöjtnant