Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Socialtjänsten ska bistå föräldrarna med s k samarbetssamtal när de är oense om var barnen ska bo efter skilsmässan.


Samarbetssamtal

Han lovar att spränga
socialkontoret i tusen bitar
eftersom han har rätt
och hon har fel.

Hon lovar att skicka
ytterligare hundra inlagor
och berätta om hur olidligt
deras äktenskap har varit.

Bomben och inlagorna
blandas till en häxbrygd
som vi ska andas in
medan vi pratar.

Syskonen håller varandras händer
hårt så att inte också de
ska behöva skiljas
från varandra.

Rummet vibrerar
av alla gamla oförrätter
och vilka katastrofer som ska inträffa
om hon eller han får barnen.

Då ställer vi fram fotona på bordet
med barnens vädjande ögon
som frågar för vems skull
vi egentligen sitter här.

Och för en nanosekund
förflyttas fokus mot ett vuxet samtal
glåporden detonerar tillfälligt
och hängs upp för senare bruk
i garderoben.












Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-11-14 15:28



Bookmark and Share


  Fredrik Axelsson
Känslor av förtvivlan. Den här scenen blir så levande. Skickligt skrivet.
2020-01-25

  Solstrale VIP
det är oerhört trängt i sådana lägen kan jag förstå - kan inte vara bra att ha möte då

kanske ska detta regleras med regler liksom på fotbollsplanen med föräldrar-regler vid barnens matcher?
2019-11-18

  Niliboy
Huga huga, på byrån kan det gå hett till,
Hoppas det löste sig!
2019-11-15

  ULJO
Vad som än händer är de alla förlorare i sådana här situationer. Väl berättat.
2019-11-15

  Judas Ekholm VIP
Den här gillar jag verkligen!
2019-11-14

  Briza media
fint diktat. trovärdigt och obehagligt verkligt.
2019-11-14

  KattenKin VIP
Så bra gestaltat från början till slut, och stämningen går att ta på. Intressant att ta del av ett perspektiv som aldrig varit mitt. Tack!!
2019-11-14

  Öknens Ros VIP
Att skiljas får de negativa och dåliga sidorna att vakna.
2019-11-14

  Gunnar Hilén VIP
Fan va detaljerat och inlevelsefullt du bygger upp en nära nog deckar-stämning. Vilket jobb !
2019-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP