Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


A-Laget

När gryningen nalkas
står gänget där i kön
pengarna nästan slut
av socialtjänstens lön

Det blir en flaska Special
och kanske en Rosita
nu var det länge sedan
som veckorna var vita

Varorna ses bäras
påsarna skiftar gröna
sen möts de vid bänken
där i parken den sköna

Vid neonskyltens sken
en flaska snart blir tömd
den kastas borti gräset
och blir där sedan glömd

I parkens gemenskap
de möts varje dag
de spelar tillsammans
i de utslagnas lag

De har ingen fanclub
inte heller stor publik
de som ses passera
visar gärna ful mimik

Bänken bär gemenskap
det går inte att förringa
den pågår där hela dagen
till kvällningen hörs klinga

Snart sjunker mörkret
och vinden blåser svag
i morgon föds en ny tid
och då tas det nya tag

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 532 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-12-17 17:09



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Berör denna, ack så sann
2019-12-19

  Lars Hedlin
JA belyser vårat samhälle bra och utanförskap men också kamratskap i all misär!
2019-12-19

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om de utslagnas liv, på ont och gott!
2019-12-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Det är precis så som du skriver, i din fina dikt, om de som sitter på bänken. Allt är inte av ondo. Gemenskapen finns trots det hårda livet.
2019-12-18

  överlevaren VIP
Ja fyllan värmer mest när man hamnat i blåsväder.....en väl skriven text om en alkoholists vardag.
2019-12-17

  Maria Sundelin VIP
En vardag ingen borde ha
2019-12-17

    Lena Staaf VIP
Du skriver ömsint och sakligt om A-laget som ändå har ett kamratskap med varandra mitt i eländet.
2019-12-17

  Feliaxel VIP
Berörande läsning
2019-12-17

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja vara utanför
här inne... Inte
lätt för nå´n att
hamna i så´n
atmosfär, å sen
få ihop livet där...
Oftast en svår affär...
Att bli av med "drogen"
som man tror på, bär...
2019-12-17
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO