Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Novemberritt

Hej och hå, hej och hå
nu är det dags att sadla på
för det är skönt på alla vis
att rida i novemberdis.

Inga flugor inga knott
för vi insektsfritt har fått
hör nu hästar frusta
när vi ska oss ut och förlusta.

Och vi rider i minst en timma
i en mjuk novemberdimma
ljuvlig känsla i min kropp
när jag gungar i galopp.

Skummet droppar från löddrig nos
alla bekymmer far sin kos
hästens päls är blöt av svett
klapp på halsen har jag gett.

Hästörons vaksamt bevakande
där mot busksnårens knakande
får se älgar skymtande
och höra vildsvins grymtande.

Alla de spännande ljuden
kryper nästan under huden
kan man något mer begära
än att få vara naturen så nära?

Men så hörs ett hiskeligt bröl
när jag ramlar av – i en vattenpöl!








Bunden vers av Lena Staaf VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-11-15 21:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint komponerad och rolig att läsa!
2019-11-17

  Blomma-Stjärna VIP
jamen en så underbar ritt, så levande och med fint rim beskrivet - hoppas och tror att du reste dig från fallet utan skador!
- bokmärker
2019-11-16

    Sefarge VIP
Fastän de sista raderna
Är väl läsaren tacksam
att slippa uppleva
i verkligheten?
;)
2019-11-16

    Sefarge VIP
Sannerligen njutbar
Rimflätad poesi
-konst!
;)
2019-11-16

  Niliboy
Fint berättat om en härlig upplevelse!
2019-11-16

  Gunnar Hilén VIP
Naturligt sinnlig, ja rent av sensuellt. Vattenpölen kanske inget bonus hahaha !
2019-11-16

  ULJO
Gillar din text om friheten i naturen. Hoppas fallet i pölen gick bra.
2019-11-16

    ej medlem längre
En väldigt rolig och fin dikt, den fick mig att sakna hästryggen och den symbiotiska relation som finns mellan hästen och ryttaren.
2019-11-15

  Marita Ohlquist VIP
Levande och detaljrikt, det känns som att jag är med på ritten, ser, hör och känner.



2019-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP