Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När döden kommer

När döden kommer
vart ska jag då göra av all kunskap
som finns lagrad
i mina muskler, nerver och hjärna?

Om hur man crawlar, rensar fisk,
gör någon schack matt, svetsar en fog,
gjuter olja på vågor, skapar en aria,
avslöjar ett bedrägeri.

Ska alltsammans bara försvinna
till ingen fortsatt nytta?

Jag vet ju inte vad jag kan behöva
i mitt nya liv efter döden
om jag till exempel blir en fångvaktare
en koltrast
eller en ringblomma.




Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2019-11-17 17:49



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
om naturen vet vi att ingenting går till spillo, allt omvandlas -
ibland känns vetskapen om döden att livet blir extra dyrbart, ibland känns tanken på döden absurd, ibland som en lättnad
- fint flöde, fina bilder skapar du
- bokmärker
2019-11-18

    ej medlem längre
Existentiella frågor klädda i en flödande språkdräkt. Fantasifullheten i sista strofen är väldigt tilltalande!
2019-11-18

  Solstrale VIP
kanske blir du ett ord i en viktig mening!
2019-11-18

  Niliboy
Din själ lever ju vidare, så dela med dig!
2019-11-18

  ULJO
Som tur är vet ingen
2019-11-18

    Sefarge VIP
Att var dag vara lycklig
Över att man har andra
Alternativ än
Döden. ..
;)
2019-11-17

  Ulf Carlsson VIP
"Döden är det mörka smycket som ger tillträde till festen" (Karl Vennberg)
2019-11-17

  Poeten Salvador VIP
Du verkar inte orolig
2019-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP