Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min fars virke.



Det sägs att att majoriteten av sjukskrivningarna
här i landet har med psykisk ohälsa att göra.

Min far kunde inte uttala ordet "psykisk"
och jag blev därför "pyskolog".

Det berodde naturligtvis på hans avundsjuka
men hans inställning till sitt arbete
och att försörja familjen berodde på
hans jävlar anamma och trohet till familjen.

Det är något mycket, mycket fel på arbetslivet
och hur det har format människans liv och
attityder till chef och arbetsgivare.

Att försörja en familj på sex personer med hjälp
av en lastbil går inte idag. Farsan gjorde det.

Han blev 92,5 år.




Fri vers (Prosapoesi) av Gunnar Hilén VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-11-19 07:52



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Det är ju uppenbart så att hela samhällssystemet är sjukt. Ett sjukt samhälle skapar sjuka människor.
2019-11-19

    Lena Staaf VIP
I dag måste båda jobba heltid för att ha råd med hyran. Ensamstående förälder får finna sig i att leva på svältgränsen.
Det kallas för utveckling.
2019-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP