Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårt djuriska begär

I den storslagna staden atlantis
fanns varken sköld eller svärd

Som Platon skrev i staten
ska filosofer styra vår värld

Och dräpa djurets benägenhet
och instinktiva begär

Och sträva mot mänsklig gudomlighet
andlig och reaktionär

Det som styrde den utopi
som sjönk i en katastrof

Och göra var människa fri
till en fredens filosof

Som påtar i tankens trädgård
all sin vakna tid

Och höjer atlantis ur havet
som skänker oss åter frid

Det är klart man får protestera
frisk luft är ju alltid bra

Men ve det djur som blockera
de filosofiska grundreglerna

Och kämpar för egen vinning
rikedom och makt

Då ska själva naturen svara
med katastrofalt förakt




Bunden vers (Rim) av Kaptenlöjtnant
Läst 177 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-11-19 12:51



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Du är verkligen en fantastisk poet!
2019-11-19

  morgonstjärna VIP
hm även för kung Midas blev penningen ett fördärv
2019-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Kaptenlöjtnant
Kaptenlöjtnant