Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

så så

 

 

 

 

med tysta rörelser vandrar gryningen in

målar i varma toner

 

stegens varsel

 

nätta vandrar fötter nakna stigar

 

 

 

rösten viner oro in i luften

hetsad av olösta knutar

 

handen

handrösten

smeker lugn

 

andas

andas lugnt

 

se hur knutar löses utan tvång

 

 

 

stränderna av folken

spåren

kornen

sanden

hav sköljer in händer smeker varsel

snäckor viskar upp ur djupen skimrande

pärlord

 

 

 

pärlkrans lindas runt tankens hjässa

havsvåg

brudens slöja lyfts

rinner av rygg slut

ren möter hand i hand

 

 

 

ur spåren synes

spira

hjärtblad

 

ur korn kyssta av

himlars öppnade droppe

 

bärs

i dags vandring

 

 

havet sjunger

vakar sittandes i enande klippa

hand

 

 

stjärnstränderna

de öppnade händerna

kupade med

silver ur månens flod

 

sträcks vida i helande ådror

 

ljuder stilla

genom de öppnade skalens

seende vilja

 

 

nattvingar vita

pärluggla sveper mjuka penseldrag

 

lyssnar in

skogsvandrares fårade panna

 

skänker

pärlor smidda av

ur

dröm

 

 

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 488 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-11-21 10:49



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
Jag ser framför mig ett gammalt torp där stupröret har korkat igen av alla löv. Takrännan som är rostig och skröplig har rostat. Genom ett hål droppar regnet eller höstens tårar ner. Det vilar ett lugn över bilden.
2019-11-25

    ej medlem längre
"Så skimrande var aldrig havet"... som när man känner vågstänket från dina ord. Nära och ömsint smeks själen. Här är en strand att vistas och helas i.
2019-11-22

  Katinka VIP
Du är fortfarande den jag tycker skriver vackrast och så magiskt naturnära. Sveps med på nätta fötter i pärlugglans närhet. Så fint och silvervackert.
2019-11-22

  Peter Olausson VIP
"nätta vandrar fötter nakna stigar" - alitterationens mjuka ton genljuder genom tiden och allt blir så stilla att andetagen blir till sånger i natten. Så känns det!
2019-11-21

  Jan Widströmer VIP
Suggestivt
2019-11-21

  Bjarne Nordbö
Kommer på mig att jag ofta blir avklädd av dina ord. Liksom en nakenhet i mossans nyanser. Det får räcka just nu.
2019-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser