Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gnossiennes


Jag föredrar Erik Satie



Jag har tänkt att mina sista hundra år
ska gå i hans takt, Saties.
Det blir lagom fart mot döden.

Jag kommer att hinna se den i vitögat.
Tala med den. Förståndigt. Säga
att jag är ledsen men så här
måste det sluta.

Att jag säger farväl
till slutet. Att den, döden,
inte längre har någon talan.

Att jag
håller i taktpinnen
med Erik.

Att det liksom
blir vackrast så.

Att hon
får finna sig
i mig.

Att vi båda
tar ett värdigt farväl
av varandra.




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-11-25 06:58



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
Känner inte Erik. Med min rätt knackiga syn läste jag Erik Satan. Tänkte vad är det här för något?
Strök satan och fick framför mig en mycket fin text.
2019-11-25

  Gunnar Hilén VIP
Hahaha.....det hörs nästan, så han fick fason på det till slut....
2019-11-25

  Staffan Nilsson
Satie (1866 - 1925) var en kul typ.
Samtida hade synpunkter, bl a att hans musik var trevlig att lyssna till men saknade klassisk form.
Så Satie komponerade för piano fyra händer Tre stycken i päronform.

2019-11-25

  Lottie Ålhed VIP
Ett avslut i lagom takt En välkomponerad sådan i humoristisk anda.
2019-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP