Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ni tror det inte men det här är alldeles sant. Vad vi däremot vet är att det ger kickar (och ibland också beroende) att köpa nya saker.


Köpa nytt

En trevlig men också fundersam väninna
sa att hon ville att det skulle brinna
så att alla hennes saker blev till aska
för hon ville inte sortera och kasta.

Och när denna sköna morgon har grytt
då har hon fått köpa precis allting nytt
och då ska det härliga livet börja
det gamla tänker hon inte sörja.

Hon trodde sig veta hur det skulle bli
att nu var det slut med all melankoli
att tiden med tomhet till sist var förbi
och hon skulle fyllas med eufori.

Men maken, skulle han också få brinna
så att hon en helt ny månde finna?
Nej, hon ville inte sin make mista
men önskade i hans öga en helt ny gnista.




Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 358 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-11-28 19:32



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Bra berättelse med en sensmoral mellan raderna, för när det nya är gammalt, vilket bara tar en kvart ibland, då står man där igen med sin tomhet. Bättre att fylla på livet med egenskapad lycka. Fina versrader och gillar hur du flätat rimmen också.
2019-12-03

  Blomma-Stjärna VIP
Vi samlar på oss
av ting och minnen
och det kan bli för mycket

vår energi blir blockerad
vi förlorar skaparkraft
och initiativ

fin text med en knorr på slutet!

2019-11-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra satir med humor och igenkänning!
2019-11-29

  ULJO
Humor i dina ord. Svårt att hålla sig för skratt
2019-11-29

  Öknens Ros VIP
Humoristiskt om både det ena och andra.
2019-11-28

  Niliboy
Den välnärdes problem i välfärdssamhället! Hugaligen! Å huvva!
Å önska brinna!
2019-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP