Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I ishavshatet..



Som sömn var jag
i situation förlägen
med isbeslag
framgick den enda vägen
att leda mig förnedrad genom vinter,
där obehag
förblev min levnads driv
som reste mig, att falla ned pin kiv,
nedslängd i vrängda spår där slavar slinter.

Men vaken var
jag nu i isar brutna,
och skinnet skar
mot hinnor inneslutna
som hela hav framvällde ut ur vaken,
Elysiskt klar
blev revan utan is
men fallen ner från marans faradis
är färden fram i hav förärligt naken.

Så gå ej vill
i situation förlägen
du finns dock till
om än i is belägen
att välja väl och väg förrän din vinter,
far fram, förspill
ej ringens ingenting,
min enda önskan är att kravla kring
men för var handling ishavsshanden slinter.















Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-11-29 20:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP