Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Decembertävling


Titlar och tomma ord

Lämna maten på faten. De fattiga sparar på haten.
Rika bygger murar för att de är rädda. De som hatar i dunbolster bäddar.
Barnen står ensamma vid sin döda mammas grav, mellan dem finns ett stort atlantiskt hav.
Råttorna springer in och ut ur tälten. Trump snör åt kavajen och tror att han är hjälten.
Världen är full av låtsaspengar. Hur kan det komma sig när ingen ens längre kan gå på ängar.
Jorden är till för alla säger de rika, de fattiga orkar inte ens längre skrika.
Hjälp oss viskar de tyst. Men ingen, ingen vill var schysst.
Ramsorna ekar från 40-talet. Är det ingen som ser igenom skalet.
Vilken värld vill du ha? Är du rik kan du lika gärna va.
Pengar och tomma ord bygger bara världen full av mord.




Bunden vers (Rim) av Simone Lundh
Läst 204 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-12-03 16:23



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Stark och insiktsfullt med känsla och ton!
2019-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Simone Lundh
Simone Lundh