Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den hängde mannen

Vem är den som skriker tyst?
Nån som lider eller har nån brist?
Fråga inte, det är alltför trist
...

Ju tystare, desto bullrigare
Ju orörligare, desto livligare
Det verkar så och sedan tvärtom
...

Vinden blåser, mannen dansar
Alla hundar nervöst svansar
Kvinnor svimmar utan chansar
...

Det verkar att mannen ler
Alla väntar på vad som sker
Prästen och nunnor vilt ber
...

Vet du vad som händer?
Huvudet och kroppen tränger
Jag ser ovanifrån
Mannen med mitt ansikte hänger




Fri vers (Modernistisk dikt) av Mille J.
Läst 180 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-12-04 21:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mille J.