Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pyramiden

Går på en kulle i dödsskuggans dal
där fyra kanaler är min enda arsenal
Gnosticismen var min enda tro
men sprack som en ballong i ett jordgetingbo

Då jag insåg att allt var en saga en dikt
en stor pyramid där dom svaga på sikt
står på botten och lyfter upp eliten
och på toppen står den störste banditen

Jordklotet är en organism
med tankar styrda utav optimism
en del av en stor individ
som en njure som ligger i strid

Och fumlar i mentala labyrinter
det blir vår det blir sommar det blir vinter
så rullar tidens hjul det är kul

att sitta där på översta tronen
och grubbla om reinkarnationen

För själen är elektrisk energi
både flyktig och fångad och fri
fri från tullar och slussar
och håller monolog när vi sussar




Bunden vers (Rim) av Kaptenlöjtnant
Läst 332 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-12-07 18:29



Bookmark and Share


  Thylacine
En väldigt innehållsrik dikt
rent fantastisk faktiskt
andra stycket är helt suveränt!
Titeln påminner mig om pyramiden
med det allseende ögat i toppen.
2019-12-09

  morgonstjärna VIP
den som står på toppen är den största banditen en femetta!
2019-12-08

  KattenKin VIP
Verkligen en pyramid! Håller med TTT, jädrans så många perspektiv utan att det rasar! Älskar din oerfterhärmliga stil. :)
2019-12-08

  TrollTörnTrappan VIP
Jisses, så många perspektiv du får in i en och samma dikt! Nästan som att pyramiden ställer sig på sin spets... och lyfter upp varje själ, mot rymderna till sist?
2019-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Kaptenlöjtnant
Kaptenlöjtnant