Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Oljepastell på pannå: Solstrale


en gryning tar farväl

 

vers 1/

gryningens ljus skänk till oss

se allt som dagen sett hos dig

sakta går stigen - till din lund

vi ska minnas dig var evig sekund

 

vers 2/

som den människa ljus och rar

vi ska minnas det som finns kvar

svårt att förstå - DU måste gå

nya minnen vi i dagen skall så ... För att;

 

refräng 1/

DU var hos oss. Du var här.

Du fanns hos oss - men nu är du där. Åååååhh....

 

Vers 3/ * ( just denna är av Jörgen Jalmo)

* /jag lägger min själ - under ditt bröst

mitt hjärta - i din hand

även längtan - söker tröst ibland

be mig - aldrig - ta farväl/

 

vers 4/

när nattens vinge sänker sig ned

drömmens landskap - ögat ser

vila i natten bland stjärnor och bloss

sänd då och då - en stråle till oss... Då ...

 

refräng 2/

Vi var hos dig - när du var här

Vi fanns hos dig - men nu är du där...

* /be mig aldrig ta farväl.../ Ååååååhhhh....

 

refräng 1/

DU var hos oss. Du var här.

Du fanns hos oss men nu är du där.

 

- åh! Ingen kan förstå 

hur någon ifrån detta livet kan gå!

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Solstrale VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-12-09 12:46



Bookmark and Share


  Håkan Grapenfalk
som alltid när jag läser dig slås jag av rytmerna och det melodiöst sköna som bor i texterna och den tecknade konsten såväl som den målade, likadant där, kreativt och kraftfullt och begåvat på samma gång... det ser alltid ut att gå så lätt, framförallt tänker jag på texterna då, dra in ett andetag och sen rinner rader och verser som en vårbäck hela vägen ner till sista bokstaven..

jättekul att återse dina alster, verkligen!
och som folk alltid sade här på po i begynnelsen; tack att du delar med dig!
2019-12-09

  Marita Ohlquist VIP
Läser din fina text och blir lite blank i ögonen!
2019-12-09

    Lena Staaf VIP
Vacker bild och text av sorg och saknad.
2019-12-09

  ULJO
Fint i ord och bild
2019-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP