Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt universum

Min sol är den som lyser upp min värld.
Min måne är den som lyser även på natten.
Min planet är den som stöttar mig och håller mina fötter på marken.
Min komet är den modiga som går sin egen väg.
Min asteroid är den ensamma.
Min meteorit är den som föll för tidigt.
Min galax är den som inte syns förrän man kollar noga och ser hur vacker den är.
Min nebulosa är den som förändrar och startar något nytt.
Min supernova är den destruktiva.
Mitt svarta hål är den som drar in mig i mörkret.
Alla andra är mina stjärnor. Från mina ögon är de likadana avlägsna prickar av ljus. Men kollar man närmare är alla olika med sina egna komplexa solsystem.




Fri vers (Fri form) av Daniel Marton
Läst 223 gånger
Publicerad 2019-12-10 12:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Daniel Marton