Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag behöver ingen själ




Jag behöver mig själv
och jag är ingen själ.

Jag behöver min kåta kropp
och litet mer vett i min knopp.

Jag behöver veta vem jag är
om jag är här eller där.

Jag försöker hålla fast vid min kära
jag försöker älska fjärran och nära.

Jag behöver ingen själ,
ty jag är mig själv.




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 367 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-12-10 16:46



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Själ är tänkt att vara just den del som aldrig dör i dig....själ = odödlighet
2019-12-11

    ej medlem längre
Fast dikten säger inget om att själen överlever dig
Så dikten berättar inget om dina anti-religiösa synpunkter och därför känns det som att dikten bara pratar om själen .,,, o jag undrar då hur du tänkte vad själen är :)
2019-12-11

  Gunnar Hilén VIP
Så kan man ju säga men jag behöver inget som överlever mig...när kroppen dör så dör jag med.
2019-12-11

    ej medlem längre
Fast kan inte själen vara själva psyket?
Så brukar jag tänka
2019-12-11

    Lena Staaf VIP
Den som behöver en själ skapar sig en. Ungefär som med Gud.
2019-12-10

  Johan Strömstedt
den här texten skriver jag gärna under på. Saknar nog själv ibland modet.
2019-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP