Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Celldelning

Här i min cell skyddas jag
från den larmande omgivningen
och den skyddas i sin tur från mig.

Jag är det beklagliga resultatet
av ett obetänksamt kopulerande
sammansmältning och celldelning.

Jag erkänner mig skyldig
till mördandet av tusentals insekter
och torrläggning av våtmarker.

Min cell delas av ingen
den fylls till bristningsgränsen
av mig och min ensamhet.

Någon bänder upp pansardörren
foten sätts emellan tränger sig in
vassa ljuset skär himmelsskriande.

Där ute har kulsprutorna tystnat
encelliga organismer simmar i pölarna
rostiga skelett av grävskopor.

Några av oss får hackor och spadar
och uppmanas att spotta i nävarna
och genast sätta igång.





Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 301 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-12-10 17:38



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Risken är att jättarna kommer undan
2019-12-16

  Elaine.S VIP
Man måste börja hos sig själv och inte bry sig om alla som inte bryr sig, man får aldrig sluta göra det lilla man kan Det tillhör hyfs och fason att bry sig om vår jords miljö.
2019-12-11

  ULJO
Vi lämnar en förstörd värld till våra generationer. Så länge det finns de som skiter i allt kommer också världen dö.
2019-12-11

  Öknens Ros VIP
Kommande generationers öde en ödesfråga.
2019-12-11

  Blomma-Stjärna VIP
läser din text - en mardröm med relevans för hur aningslöst vi förstör vår natur för projektet evig utveckling- tänker på Schopenhauer, filosofen som förordade kollektivt självmord, på grund av allt ont vi människor ställer till med

2019-12-10

    All my ghosts
Dröm, mardröm, vision? Träffande.
2019-12-10

    Sefarge VIP
Inget liv har bett om att bli till?
De bara föddes ut av sina
föräldrar.Tack för betänk
-s(m)amma rader!
:)

2019-12-10

  Larz Gustafsson VIP
Jag tänker inte ta på mig någon skuldbörda som PK-lobbyn vill lasta på mig.
2019-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP