Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Parasiten

Jag är skiten som sitter under skon
lirar i en annan division
låtar som inte nån vill höra
Som förgiftar både ande och öra

Jag fyller ingen särskild funktion
tillhör inte någon nation
Dom påstår att det dunkar och stör
medborgargardet utanför

Jag överskrider varje ranson
och tittar snett på varje person
tackar nej till varje invit
jag är en fullfjädrad parasit

Mej sopar man bort med en kvast
men som en fästing biter jag mig fast
jag skolkar från min inre lektion
ingen yoga eller meditation

För anden inom mig har dött
jag är bara ett vandrande kött
folk lägger näsan i blöt
och saknar känselspröt

Jag har inga högre krav
för jag är levande begravd




Bunden vers (Rim) av Kaptenlöjtnant
Läst 214 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-12-10 20:02



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
femetta i ett nötskal
skickligt fångad situationen
2019-12-19

  KattenKin VIP
Underbart tragikomisk, och vissa delar känns igen, high five på det! ;)
2019-12-12

  Nanna X
Skickligt rimmad tragikomik
2019-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Kaptenlöjtnant
Kaptenlöjtnant