Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En kvinnlig sekund




Efter att två syskon fått nog
frågade han den kvarlevande brodern
om varför han själv förälskade sig
i varje kvinna
som gav honom en sekund av tiden.

Brodern svarade.
Att det kunde ha med tomhet att göra.

Och att han måste se sanningen i vitögat.
Att tomhet inte går över.

Att tomheten
måste bli hans vän.

Utan kvinnliga sekunder.

Klockan stannade.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Gunnar Hilén VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-12-11 10:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP