Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jonas Gardell skriver ett öppet brev till SD om att minnas




Jonas Gardell har växt ut till en
verkligt stor människa med klokt hjärta.
Ingen ängslig bögpajas längre.

Läs hans varmt slagkraftiga brev till
Jimmie Åkesson i Expressen 9.12
om hur det känns att minnas det
Sverige som SD utmålar som så
fantastiskt men som egentligen
var så mycket mer våldsamt och mordiskt
än det vi har uppnått nu.

Och om jag själv skulle minnas tiden
från min födelse och framåt så är jag
starkt benägen att hålla med Jonas
om att vi kommit mycket längre
i jämlikhet oss människor emellan
än vi nånsin var under -60, -70, -80
och -90-talen.

Med två stora undantag.

1.

Miljardärer fanns inte när jag växte upp.
Idag är de runt 200.

2.

Det fanns inget parti i Sverige med rötter i nazismen
som påstod, likt SD gör idag, att de ALDRIG
har skämts för något !!!

Och 3.

Vi lever idag i en klimatkris som hör ihop
med den globala kapitalismen
som skiter i hur människor mår. Och som vi
tydligen var lyckligt omedvetna om
för vi hade ingen Greta då.

Här har SD rätt i att det verkade
vara bättre förr.
Det verkade.




Prosa av Gunnar Hilén VIP
Läst 355 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-12-11 11:31



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Står med dig rak och håller med din sak!
2019-12-12

    ej medlem längre
Kloka ord. Jag är för trött för att skriva något vettigt. En sak kan jag däremot säga, jag känner mig tryggare idag än vad jag någonsin gjort. På riktigt.
2019-12-11

  Per Teofilusson
är helt med dig.
2019-12-11

    Lena Staaf VIP
Håller med till fullo!
Det som blivit sämre de senaste 10 åren är klyftorna. Som bl a har med miljardärerna att göra. Privatiseringarna av välfärden och att mer pengar går till skattesänkningar för de rika och förhållandevis mindre till den gemensamma välfärden. Och så har vi då den tickande miljökatastrofen.
2019-12-11

    ej medlem längre
Läste just det efter ditt tips här
Kul o bra
O Åkesson vill ha en dejt m Gardell
Troligtvis är Å bra på samtal o karismatisk o få lyssnaren att tro på honom
Att vara en bra talare kan få många hjärnor på fall
Fast Gardell skulle såklart inte falla för det pga allt han ser o upplevt o tänker osv
Gardell skriver bra om allt som blivit bättre, det fanns många andra problem då Åkesson var en baby
2019-12-11

  Kaptenlöjtnant
en del saker var bättre
en del sämre
2019-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP