Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sociala insatser är minst lika viktiga som poliser för att komma till rätta med problemen.


Fältassistenterna

Vi är fältharar som löper omkring på asfaltängarna
nosar och viftar med öronen efter trubbel
blinkar mot övervakningskamerorna

Hukande gestalter med matkassar
släntrande skuggynglingar med släpande steg
trappljuset flämtande

Längst in i garaget har Heroin-Hilda somnat
portad från härbärget och Svensson-livet
snedklackad fot sticker ut

Dimman som ett sträckt lakan över kvällsmatshusen
vi sätter oss i bilen rödljusen nära blåljusen långt borta
sten på vindrutan, hallå där!

Springande fötter, men det är ju de små grodorna
vi hinner i kapp och grabbar tag
”Jaså hej, var det ni, vi trodde det var snuten, förlåt”

”Vad är det för gyttjigt grodsnack, snuten ska skydda er
från de där stora killarna med guldtänder
som vill lura er och stoppa er i säcken”, säger vi

Generat mjölktandsleende och fallande ansikte
”nej inte hem, de blir vansinniga”
vi åker, en arm om hans axlar

Måste använda skohorn för att komma in
stora och små om varandra flera våningssängar
mammas orosögon kramar.

Fälthararna putsar nosarna andas djupt och ger sig iväg
med långa skutt tillbaka ut i den besvärliga
och härliga trubbelverkligheten.















Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2019-12-14 19:41



Bookmark and Share


  Fredrik Axelsson
Tack för en lysande text, det här ligger nära och kommer nära. Du skriver bra!
2020-01-15

  KattenKin VIP
Inser att det är längesen jag läste något här, himmel så många jag missat! Har ju läst lite på Facebook och grupperna där, så några känns igen, bland annat den här som jag gillar lite extra.
2020-01-09

  Solstrale VIP
journalistiskt poesireportage - realistisk verklighetsprosa! mycket bra sammanfattat hur det kan se ut i vår samtid... allt medan livet är någon annan stans...
2019-12-26

  ULJO
Stjärnor på vår grå himmel
2019-12-17

  Gunnar Hilén VIP
Det är bara att hålla med Marita och övriga gänget. Känns som på pricken.
2019-12-16

  Marita Ohlquist VIP
Hurra för fältassistenter, utan deras betydelsefulla arbete skulle många små odågor bli kriminella vuxna.
2019-12-16

    Steff...

2019-12-15

  BenGust VIP
Mustig glimt av den pågående
bistra verkligheten.
2019-12-15

  Briza media
Fint och varmt skildrad verklighet. Tack!
2019-12-15

  Blomma-Stjärna VIP
Otroligt bra beskriven "den besvärliga och härliga trubbelverkligheten"
- man känner diktjagets goda hjärta!
Allt Gott till alla tappra och kompetenta Fältharar!
2019-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP