Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild ULJO


Mera jul

Låt ljusstakarna lysa
fint i varje fönster
må flingorna singla
bilda vackra mönster
Låt julgröten puttra
gott i öppna spisen
baka julens bullar
och pepparkaksgrisen

Låt inte granen vänta
sätt in den fin och grön
smycka den med glitter
så den blir fagert skön
Lägg julklappar i rader
paket i grönt och blått
i grantoppen en prydnad
stjärnan röd och flott

Låt julbordet bjuda på
all julens delikatess
skinka och inlagd sill
och revbenens finess
Ät korvar i långa rader
brödet i skinkans spad
knäck och sirapskola
doppade mörk choklad

Låt jultomten vid dörren
knacka och säger ho, ho
finns barnen snälla här
i detta så familjära bo
Låt barnen få sina paket
med färgat sidenband
klappar med önskade saker
ur tomtens givmilda hand

Låt dansen gå i ring
till dragspel och fiol
julsånger och ramsor
precis så som i fjol
Låt julrosen spira
fint i husets rabatt
låt julstjärnan tindra
i härlig vinternatt

(Copyright © ULJO




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 646 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2019-12-18 08:22



Bookmark and Share


  soligajag_1 VIP
Vilken underbar dikt om Jul och dess stämning. Ett sådant Julbord skulle alla få smaka en gång.
Njuter och blundar av alla delikatesser.
2019-12-22

  Lars Hedlin
Mycket bra och insiktsfull
2019-12-19

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om julen, verklighet för många, önskedröm för andra!
2019-12-19

  soligajag_1 VIP
Så fin och en varm Juldikt med
Kärlek , barnskratt och en dignande julbord!
2019-12-18

  Blomma-Stjärna VIP
du bjuder mycket julig stämning här
som en önskedröm, en film, en chimär
snön som sakta faller ner
glittergran och inslagna paket
öppen spis
revbenens finess
bröd som doppas i skinkans spad
knäck och kola doppad i mörk choklad
julsånger och dans
och detta är
precis som det ska va
ja, precis som i fjol!
2019-12-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Stämningsfull och julig dikt, precis som man vill se julen.
2019-12-18

  Anya VIP
Oj vilken julstämning du bjuder på. Härligt.
2019-12-18

  Feliaxel VIP
Mycket jul i denna
Gillar
2019-12-18

  Maria Sundelin VIP
Jul i var vrå
2019-12-18

  Öknens Ros VIP
En sagolikt vacker jul du beskriver här.
2019-12-18

    Birgersdotter VIP
Stämningsfull julig dikt
2019-12-18

  Ewa-Britt Nilson VIP
Javisst dela med sig
av det man har, saker
och roligheter inte bara
till jul, även året runt så
att det även då blir lite kul.
*******GOD*JUL*******
**********************
2019-12-18

    Lena Staaf VIP
Varmt och mysigt beskrivet. En chimär?
2019-12-18

    annelie eriksson VIP
Så vacker dikt om julen??Du har lyckats fånga när julen är som bäst, längtan, ljus, frid och gemenskap??
Man känner så igen sin barndoms jular, sen blir man ju som barn på nytt i sitt hjärta när julen står för dörren??
Så tack för denna varma fina dikt??????
2019-12-18

  Solstrale VIP
Så fint i ord och bild! Stämningsfullt!
2019-12-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO