Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allt jag har

Det finns många frågor men det finns inga svar
Jag vill fånga stjärnor men jag tappar allt jag har

I mitt rum har jag tänt ett ljus
det skingrar mörkret för en stund
jag sitter alldeles ensam och ser på månens rund
den lyser långt i fjärran så gnistrande och vit
och jag tycker att jag hör hur den viskar; du kom hit

Och bland neonen i vår stad
går jag vilse bortom min fasad
Jag irrar in i gränder
där jag söker ro och mod
och i den mörkaste gränden
den lyser stark och god
Månen över taken lyser ner
och jag vet att den ser

Det finns många frågor men det finns inga svar
Jag vill fånga stjärnor men jag tappar allt jag har

och när jag möter andra så ser de sällan mig
världen rullar på och andra har nog med sig

Hur vi speglar och förvränger när vi ska nå varann
hur vi än försöker så når vi aldrig fram

Jag har många drömmar som jag går och bär
månen är den ende som ser mig,
som den jag är




Fri vers av Körsbärs-Helene
Läst 204 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-12-16 11:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Körsbärs-Helene
Körsbärs-Helene