Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Atmosfären och odören


Det stiger en stank
över tomtens låga plank
Den kommer emot mig
och luktar “Hejhej!”
Jag stapplar rädt bakåt
darrande en stackatolåt
Men den välsnutne näsvise
är också den envise:

Trotsigt kräver jag besked
medan benen sätter mig ned:
Vilken är din källa, lukt?
Efter en fåfäng okulär flukt
är gåtan ögonenligen olöslig
Du är en gasgestalt och lättlöslig
Som en eter själv nu dunstar du
som en tillvaro – alls fanns du?

Faran är sällan utan lukt
Ångesten vilar leende tryggt
Ågren själv slipper vara rädd
Han svävar lugnt osynligt klädd
Vanskligheten den är vår lott
och vi grubblar - har vi förstått?
Midvinternatten doftar främmande
Frågan förblir hängande




Bunden vers (Rim) av Håkan Gustafsson VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-12-20 01:00



Bookmark and Share


  bohemen VIP
Ja, i midvinternatten föds en del vishet.

Vi får ju uppskatta årstidernas spännande växlingar...men det är lite synd om oss nordbor, eller...?
2019-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Håkan Gustafsson
Håkan Gustafsson VIP