Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Full - Haiku (svit)

 

 

far i huset full

fått för mycket att dricka

mors gråt i tysthet

 

julafton förstörd

far ångerfull, ber förlåt

mor förlåter allt

 

en dag ska hon fly

från galenskap av fylla

men först fira jul

 

för barnens skull hon

vet att far annars är snäll

men det räcker ej

 

nästa jul blir lugn

bara hon och barnen där

en riktig jul är

 

 




Bunden vers (Haiku) av Öknens Ros VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-12-20 12:40



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Pratade igår med en som under uppväxten hade båda päronen under uppsikt så de inte skulle supa ihjäl sig vid långhelger b.l.a julen, huga
2019-12-21

    Elisabeth Nilsson VIP
Julens baksidor i verklighetstrogen haiku-svit.
2019-12-20

    Lena Staaf VIP
Ja inte underligt att tyvärr ganska många barn fasar för julen.
2019-12-20

  ULJO
Ett av julens stora dilemma. Spriten tar överhanden och familjen och framförallt barnen kommer i kläm.
2019-12-20

  Feliaxel VIP
Tyvärr julens baksida för många
2019-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP