Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
igen


Hur man inte blir en sucker


man ringer honom och gråter
säger att man behöver träffa hans mamma
hans systrar
man behöver se hans lägenhet
hälsa på alla hans jobbkompisar
särskilt blonda madeleine
särskilt madeleine behöver man hälsa på
man blir tillsammans på facebook
strösslar instagram med pusselfies
för är man the official girlfriend
är man i alla fall inte den andra tjejen
hon som inte
heller
hade en aning


man tolkar varje nyans som en helt egen färg
svart och rött
aldrig vitt och lätt
han vill en alltid illa
han vill alltid sig själv mest
alla tecken på att han är en egoistisk skitstövel är sanna
och varje gång han är omtänksam är det bara för att manipulera en
men den går man inte på

och varje gång han håller med gör han som ens pappa gör;
håller med, för att han är rädd för en
för han har sett en arg och ledsen så många gånger
redan
så man förstår varför han inte säger emot
varför han inte är ärlig om att han tycker ens planer suger
för han vill inte göra en ledsen,
man fattar ju det

alternativt;
han håller inte med
och där är man dömd ändå
man tycker ju inte samma om någonting
man passar ju inte ens ihop
vem försöker man lura

man skaffar b planer
man gör inget men man har hypotetiska scenarion i huvudet
där man har hittat den andra tjejens trosor under sängen
och går direkt från hans famn till nästas,
som att det inte gjorde ont
för det gör inte ont
jag låter det aldrig göra ont
jag menar:
man låter det aldrig göra ont

man älskar inte
inte mycket, inte nog,
aldrig på riktigt
man håller honom på sexlängds avstånd
säger
jag saknar din kropp, jag saknar vårt sex
jag saknar dina stön i mitt öra

aldrig
jag saknar dig
lever sitt liv själv och älskar det,
glömmer bort honom när man inte är med honom
vägrar låta honom betyda något
bråkar hårt och skoningslöst
konstruerar omöjliga test och dömer honom i förtid
för att han aldrig kommer klara dem
och man skriker
och gråter
skriker skriker skriker
kallar honom skit och lögnare
säger att han aldrig förstår en, aldrig förstår vad man gått igenom
och när han kapitulerar
lägger sig platt på matten
så går man över honom
ut genom dörren

så man slipper bli
en sucker




Fri vers (Fri form) av mögel
Läst 357 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-12-20 16:08



Bookmark and Share


  Roger VIP
Isande ärligt, fantastiskt skrivet och Jäklar vad den känns
2020-02-08

  Larz Gustafsson VIP
Istället blir man en manipulatör. Jag föredrar i så fall "sucker".
2019-12-21

    elvira.V
bokmärke. känner igen mig in i märgen
2019-12-20
  > Nästa text
< Föregående

mögel