Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinter-sol-ståndet

Norrskenet har sitt ursprung i våran sol ( överraskande !? ).

Emellanåt kastar solen ifrån sig energirika partiklar rakt ut i solsystemet ( jag känner igen mig ), en del av dessa partiklar fångas sedan upp av jordens magnetfält och dras mot jordens magnetiska poler ( är det du som gör det ? ).

Under partiklarnas resa mot polerna accelereras partiklarna ( sperma ? ) och när de slutligen når Jordens atmosfär krockar partiklarna med luftens molekyler och en del av partiklars energi överförs till molekylerna ( det universella knullet fullbordat ? ).

I och med denna energiöverförsel exciteras molekylerna, vartefter molekylerna sedan återgår till sitt normala energitillstånd ( det var skönt ).

Det är vid denna återgång till molekylernas normala energitillstånd som norrskenet uppstår, den extra energin som molekylerna hade ådragit sig genom krockarna emitteras i form av ljus ( ditt ansikte lyser upp ).

Julfriden är alstrad.




Fri vers (Prosapoesi) av Gunnar Hilén VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-12-21 07:12



Bookmark and Share


    Steff...
ja i detta svårt att se Humorn.
Självdistansen men är väl där enligt tidigare..

Ja ha det du en god med
2019-12-22

    Lena Staaf VIP
Härlig metafor!
2019-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP