Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
God Jul alla underbara poeter önskar Mats, Maria


Tomten 2019

Barndomens Tomte på bonad, han ler
Snart finns han väl inte att titta på mer

Nu packas det klappar i främmande länder
De packas, slås in, av främmande händer

Tomten fick sparken Han blev alltför dyr
Nu är det Postnord som kälkarna styr

Glimten i ögat på Tomten är kvar
Men visst är det en tår, i ögat han har

Han sörjer den tid som borta nu är
När Tomten klev in till barnen så kär

Dansen runt granen, det känns som ett sår
Det tillrar en tår av minnet han får

Han längtar tillbaks till tider som flytt
Men männskorna nu vill bara ha nytt

Men Tomten på bonad han fortsätter le
Han sköter det enda han numer kan ge

 




Bunden vers (Rim) av Mats VIP
Läst 151 gånger
Publicerad 2019-12-22 18:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats
Mats VIP