Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
stagemom out


jag borde aldrig ha låtit dom hugga ihjäl er


jag höll så hårt i min
oslipade barnslighet
jag lämnade ifrån mig texter som inte fick kommenteras
de var mina bebisar
perfekta
med sina ojämnt antal tår och ohyggliga faciala asymmetri
var mina barn de vackraste på jorden och ingen skulle älska dem som jag gjorde för ingen kan älska som en mamma gör

förlåt mig älskade
för att jag satte er under luppen
jag borde ha lyssnat på goethe
han var kanske galen men han skrev sig djupt in i historien
han sa att texten görs oäkta av att så mycket som ändra ett kommatecken
när orden väl landat på pappret var de
fullfödda
mina äktingar
mina älsklingar
förlåt mig för att jag inte höll mig
moderligt blind för era brister

jag är en stagemom nu och
ni måste tränas
piffas
ommålas
slipas
sprayas
felkorrigeras
lektörsläsas
kommateckenstyckas
stavningskontrolleras
- och fy -
styckesindelas

ni måste behaga nu, ni som alltid bara var älskade så som jag kunde älska er

ni måste förlåta mig för att jag inte tror nog på er. ni måste förlåta mig för att jag började såga er itu som en del av en trolleriakt. ni skulle upp på scen, synas och höras, för ni var vackrast och duktigast i världen.

förlåt.
kom tillbaka till mig och låt mig älska er osminkade igen.




Fri vers (Fri form) av mögel
Läst 231 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-12-26 01:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mögel