Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Den som ger och förväntar sig tack, förtjänar otack"


En sann gåva

Saker som du ger
Ger tillbaka mer än du har
Och saker som du tar
Får du ändå inte behålla kvar

Så sluta stjäl
Och börja ge

Få dom att se
Att en sann gåva inte är en värdslig sak
Utan en förmåga att tända en inre låga

Den som ber ska få
Så börja med att ge
Till dom som inte har förmåga att förstå
Eller till dom som förstår
Men inte har förmåga ändå

Och inte för att imponera
Eller för att skryta
Mer för att polera din inre yta
Jag lovar dig
Att ge är att njuta
Det är frihet
För ingen kan tvinga dig att sluta




Fri vers av Somatisering
Läst 194 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-12-26 20:11



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Tack, ja det är frihet, gillar din rad "Så börja med att ge", fint. Jag menar också att vänta dig aldrig att få något tillbaka, kommer ofta sedan ifrån något annat håll.
2020-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Somatisering