Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Anteckning om fors

Livet
Hur det far fram som en vild fors
Runt julgranar och små rätter på tomtetallrik
Hur det
Sköljer över och kapslar in

Brunt vatten
Fyllt av partiklar
En del som man älskar
Andra...
Ja ni fattar

Man vill ändå åt den där forsen
Virvlarna
Där det händer
Något

Även om just en lugn vattenspegel är det enda som verkar behövas ibland
Stillheten i en stilla natt
En stålblå yta som stirrar upp mot tomheten i decemberhimmeln

Kråkan som cirkulerar svart
vet
att vattnet rör sig
I floden
Vilket gör den till något annat
Än en sjö

Eller en damm vars liv växer igen av vass och annat
En vattenyta som tynar bort
Då längtar man genast efter att få muddra up och dika ur hela skiten

Allting måste röra sig för att inte dö
Barnen rör sig verkligen
Hela tiden
Och dånar

Kanot längs forsen
kommer till slätvatten
Till slut

och tanken
Den innerliga
ligger långt före våren och alla dess Fåglar.
Ljuset
Tänker den
återvänder snart




Fri vers av Aaxel
Läst 154 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-12-26 23:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Den här tyckte jag mycket om. Rytmen, bilderna. Hur det rinner o forsar fram. Hur den trotsar julgranen och tomtetallriken.
2019-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Aaxel
Aaxel