Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trädet och jag



Stammen är min kropp
barken min tjockaste hud.
Grenarna
blir armar och ben.
Kvisten
tå och finger.
Rötterna min djupa historia
frukten min läckra passion.
De surrande insekterna
den skönaste befruktning.
Vindens prassel
mina hemliga önskningar.
Lövfällningen
min fräcka hudömsning.

Jag
ett vandrande träd.

Varsågod
att plocka mig !




Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-12-27 09:14



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
En fin text. Du hittar fina liknelser så man känner som en gammal ek.
2020-01-01

    Steff...
Topp o inte så mycket snopp:-)

2019-12-28

  överlevaren VIP
Tack, är det skördetid?
2019-12-27

    Lena Staaf VIP
Så rart! Tar en liten kvist.
2019-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP