Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vetenskapernas försök att observera Venus, genom dess blanka ytskikt bestående av åskmoln o koldioxid, ger en klart mindre behagfull bild än mytologiernas symboliska kvinnovarelse, som snarare liknar vad vi associerar Mars med.


Astronaut 22 : Varmaste Venus

 [verser o refräng påkomna till Point Blank av Springsteen]

 

 

Rent vansinnig värme på Venus!

Hur brinner varteviga moln?

Vårt närmaste helvete sken just

för vintern så vackert på håll

 

Där dygnet är längre än året

....dess växthus saknar liv?

Hon har inte ens någon måne

....all sten väntar på kliv?

 

Venus!

dussin djungler het

Wo-wo-wow, Venus!!

rycker på sin axel åt jordbornas raket

 

 

Vem ville god vän bli med Solen?

och syster till oss som dit dras

Vad doldes för värld under kjolen?

likt Jupiter uppblåst av gas 

 

ej väte, ej vatten, mer svavel

....man bottnen aldrig ser

Allt svävar i kris som en mareld

....tills Kristus hittar ned

 

Venus!

dussin djungler het

Wo-wo-wow, Venus!!

rycker på sin axel åt jordbornas raket

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-12-30 19:27



Bookmark and Share


  Nanna X
En hetär
med het air
2019-12-31
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP