Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GRÖN SONETT

Oliver, äpplen, malakit och gräs
är sköna dyrbarheter på vår jord
men hotas på vårt stormomflutna näs
i rådande miljöförstöringsmord.

Naturen angrips i det sabotage,
som destruerar grön vegetation.
Begreppet tillväxt är ett kamouflage
för kapitalets gröna expansion.

Fotosyntesen är vår överlevnads chans
som klorofyllens gröna färg förmedlar,
i motsats till den giftiga substans

som kapitalet ger i mynt och sedlar.
Låt jorden överleva är min tysta bön,
låt den bli skön igen och lindblomsgrön!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 157 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-12-30 18:25



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Härlig sonett med udd åt det håll dit det rätteligen bör riktas!
2020-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP